bazart2010v

На јесењој Амстел Београдској недељи моде, коју организује агенција „Click“, Базар је 12. новембра 17. пут доделио награде најуспешнијима. Најбољу колекцију по оцени жирија направио је креатор Пеђа Нерић коме је припала награда „БазАрт – Марија Крањц“ која од ове године носи име дугогодишње Базарове модне уреднице. Признање за најуспешнију модну ревију припало је дизајнеркама – сестрама Јелени и Светлани Проковић. Награду „БазАрт“ за изузетну стилизацију и ликовност колекције добила је Дода Комад, професорка на Факултету примењених уметности у Београду.
За најуспешнију манекенку ове Београдске модне  недеље проглашена је Маја Атанасијевић, а Базар је наградио и младог Александра Јововића јер је као манекен са највећим успехом приказао мушке колекције.

Ове године жири су сачињавали: Гордана Ћирић-Крстић, професорка  на Факултету Примењених уметности у Београду (председница жирија), Драгана Ћосић, уредница на ТВ студију Б, Ана Васиљевић, креаторка и стилисткиња магазина Базар, Сузана Златановић – Луна Лу, новинарка телевизије Б92, новинарка Биљана Обрадовић и архитекта Наташа Радујевић-Аћимовић.

Још слика