Dodela nagrada

Поводом 108. рођендана „Политике“, најугледнијег дневног листа у нашој земљи а и шире, 25. јануара 2012. године одржана је свечаност у скупштини града Београда . Сваке године то је прилика када се уручују две важне награде у српској култури - награда листа „Политика“ за ликовну уметност, коју је основао Владислав Рибникар, тадашњи директор и главни уредник, и награда „Политикиног Забавника“ за најбоље књижевно дело намењено младима.

Награду листа „Политика“ за ликовну уметност, која се додељује од 1932. године ове године добио је уметник Никола Џафо за изложбу „Лепус ин фабула“ одржану у Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду 2011. године. О награди је одлучио жири у саставу: Љиљана Ћинкул (председник) – ликовни критичар нашег листа; Саша Јањић – историчар умености и Марија Ђорђевић – уредница културне рубрике „Политике“, док је ображложење жирија прочитао Саша Јањић. Награђеном господину Џафо награду је уручио главни и одговорни уредник листа „Политика“ Драган Бујошевић.

Koktel

Награду „Политикиног Забавника“, која се додељује од  од 1979. године овог пута припала је Игору Коларову за роман „Кућа хиљаду маски“ у издању студија „Чекић“ из Београда, и што је необично Игор Коларов је до сада једини писац који нашу награду добија други пут. Жири је радио у саставу: Дарко Коцијан председник, Ирина Гилић, Тимити Џон Бајфорд, Бобан Скерлић и Петар Милатовић из редакције „Забавника“. Господину Коларову награду је уручио главни уредник „Забавника“ Зефирино Граси.

Након доделе награда одржан је пригодан коктел.