Слављеничка торта са насловним страна  

У присуству угледних званица из културног и јавног живота, пријатеља и пословних сарадника, Политика је обележила 109. година свог постајања на свечаности одржаној у Скупштини Београда. То је прилика када се додељују две традиционалне награде - "Политикина" награда за ликовну уметност "Владислав Рибникар" и признање "Политикиног Забавника" за најбоље књижевно дело намењено младима.

Лауреат награде "Владислав Рибникар" је Биљана Ђурђевић, којој је то признање додељено за изложбу "Тамна је шума". Плакету и новчани износ уметници уручио је Драган Бујошевић, главни и одговорни уредник "Политике".

Награда "Политикиног Забавника" припала је Лидији Николић за књигу "Бувље хваталице". Признање јој је уручио Зефирино Граси, генерални директор Политике а.д. и главни и одговорни уредник "Политикиног Забавника".

Захваљујући на награди, Лидија Николић је, између осталог, рекла како је до сада била позната као кћерка Данила Николића, а да ће, после "Забавникове" награде, наш цењени и награђивани писац бити познат као њен отац.

На крају прославе, званицама је послужена рођенданска торта са насловним странама "Политике" и "Политикиног Забавника".

Бројне угледне званице су увеличале нашу прославу 

Зефирино Граси, Лидија Николић, Биљана Ђурђевић и Драган Бујошевић