Нови број
| Претплата | Oглашавање

Базар
Година покретања:
1964. године

Главна и одговорна уредница:
Ивана Филиповић

Циљна група:
жена и породица

Динамика:
двонедељник / 26 бројева

Просечан тираж:
33.000

Број страна:
100 - 116

Писмо:
ћирилица

Покривеност:
Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина,
Македонија, Хрватска, Словенија, Западна Европа, САД

Контакти:
Цетињска 1
011 33-01-473
Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Базар
Концепт магазина

Када се 15. децембра 1964. године на киосцима појавио први број "Базара" одмах је било јасно да се родила љубав на први поглед између стотина хиљада жена широм земље и новог часописа који је нудио све оно о чему лепши пол машта: љубав, моду, путовања у далеке земље, егзотичну кухињу, узбудљиве приче, савете како да буду лепе, неговане и срећне.
"Базар" се за готово пола века, колико постоји, мењао, усавршавао, прилагођавао времену, потребама и укусу својих читатељки и зато је увек остајао број један у конкуренцији женске и штампе намењене породици. Оно што се у "Базару" никада није променило јесте настојање да својим читатељкама улепша живот. Јер, у "Базару" нема трачева, вулгарности ни примитивизма, али зато има лепе књижевности, животних прича, торти од јагода, рајских плажа...

БазарПочетком 2001. године установљена је награда "Женско перо" за најбоље прозно дело, роман или збирку приповедака које је написала жена, под покровитељством Мадлене Цептер која је била и дародавац награде. Циљ награде је да подстиче и промовише женско књижевно стваралаштво. Тајна успеха и дуговечности "Базара" који је постао препознатљив српски бренд у области штампаних медија је у томе што је поуздан, што има праву меру корисног и забавног и што, изнад свега, воли и поштује жене.

Читатељка "Базара" је савремена, озбиљна, успешна жена која се, нормално, не пита за године, средњег и високог образовања и јасног погледа на свет.

Базар
Профил читалаца

Истраживања су показала да "Базар" читају високообразоване жене и оне са средњом стручном спремом, које су углавном запослене.Такође, више од једне петине читалаца су мушкарци. Старосна доб је између 28 и 55 година, она која је и најпожељнија јер су економски самосталне. Испоставило се да у једној породици чак три генерације жена чита "Базар".